meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Jernia Melhus


Jernia Melhus
Melhustorget
7224 MELHUS
Mob: 95 17 29 70
Fax: 72 87 87 27

E-post: melhus@jernia.no 
Internett: www.jernia.no 
Åpningstider:
Hverdager: 09.00 - 20.00 
Lørdag: 09.00 -18.00


 

Butikk med motorsag og ”spuddu”

I denne jernvarehandelen finner vi ansatte med spesialkompetanse på hver sine felt. Oddbjørn, er mannen som kan det meste om utstyr til kjøkken, hus og hjem, mens brødrene John Arvid og Henning vet alt som er verdt å vite om motorsager, snøfresere og gressklippere. I en butikk med et såpass bredt varespekter, gir dette både en praktisk arbeidsfordeling, og ikke minst en ekstra trygghet for kundene.


Noen av de syv ansatte ved Jernia Melhus, fra v. John Arvid Undlien, Randi Stokke, daglig leder Oddbjørn Moen og Henning Undlien. 

Det er jo ikke spesielt betryggende å handle motorsag av en som ikke kan det grann om visir og hørselvern. Eller la seg overbevise om kasserollens fortreffelighet av noen som aldri har kokt en potet! Da jerniabutikken så dagens lys i kjelleren på Melhustorget i 2004, gjorde de det virkelige skupet et års tid etterpå. Den gamle og tradisjonsrike butikken Melhus Jernvare var til salgs, og den mangeårige innehaveren Henning Undlien ble med på flyttelasset. Etter nitten års butikkdrift hadde han opparbeidet seg en uvurderlig kompetanse og et solid kundeforhold som skulle komme den nye arbeidsgiveren til gode. Også John Arvid Undlien, som hadde jobbet i brorens butikk og verksted i flere år, ble med på det nye laget på andre sida av gamle E6.

Daglig leder Oddbjørn Moen, tillegger de to veteranene en stor del av æren for at butikken fikk en så god start.
- Det var kjempeviktig og betyr fremdeles mye for eksistensgrunnlaget vårt. De har en tillit og troverdighet blant kundene som er gull verdt. De har utrolig mye detaljkunnskap om alt fra avanserte gressklippere, til verktøy og motorsager, sier han.

Selv er han heller ingen førstereisgutt i handelsbransjen. Med tretten år bak seg i Obs systemet, har han skaffet seg en solid ballast innen butikkdrift. I noen år drev han også med distribusjon av Høyang Polaris produkter. Han har vært med på å etablere flere jerniabutikker, og er i dag også daglig leder for butikken i OTI -sentret på Orkanger. Det omfattende varespekteret, som ikke lenger bare omfatter tradisjonelle jernvarer, fordrer en svært bevisst innkjøpsstrategi, både i forhold til trender og produktutvikling. Her satses på kvalitetsmerker innen både kjøkkenutstyr og interiør, og kjente navn som Rosendahl, Marimekko, og Eva Solo er behørig plassert i hyllene. Kjøkkenutstyr utgjør i dag den største varegruppen, noe som har medført at kvinner utgjør en større del av kundene enn før. Ikke for det, mange mannfolk er også svært interessert i hva som kan anskaffes av ”ordentlig utstyr”, ifølge Oddbjørn.
- Når mannfolkene først skal styre på kjøkkenet vil de også gjerne ha det beste både av stekepanner og kjøkkenkniver, ler han.
Handelsmannen har også sett hvordan mange nå bruker mer tid på tradisjonell gammeldags matlaging enn før.
- Folk kommer innom og spør etter både saftkoker, syltepresse og takker. Og i førjulstider er enkelte på jakt etter ”spuddu”, sier han. Da gjelder det å ha de tynne trepinnene som skal sjonglere lefseleiven, godt tilgjengelig i butikkhylla.

Henning Undlien er veteran i bransjen, og har stor detaljkunnskap om produktene han anbefaler.
 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Bies Produkter
• Byggefirma Ivar Moum
• Bygger’n Midttømme Trelast
• H-BYGG
• Jernia Melhus
• Lundamo Byggservice
• Mo Grus
• Norlock Trøndelag
• SA Betongservice
• Trebetong
• TrePro
• TrønderGlass
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik