meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
TrePro


TrePro AS

Korsvegen Næringspark

7212 Korsvegen

Tlf: 93 02 93 83

Telefax: 72 85 47 95

E-post: post@trepro.com

Internett: www.trepro.com

 

Bygger både gammelt og nytt

Byggmester Kjetil Eid startet TrePro sammen med Ole Jonny Eid og Tor Even Solligård i 2002. Alle tre hadde en solid bakgrunn fra byggebransjen, da de bestemte seg for å satse på egen hånd. I dag er de åtte ansatte, og driver med det meste innen snekker - og tømrervirksomhet. Da vi var på besøk var noen av dem i full gang med påbyggingsarbeid i en barnehage på Gimse.


Et allsidig arbeidslag må også kunne smile til fotografen, fra v. byggmester Kjetil Eid, Eirik G. Sundstrøm, Ole Jonny Eid, Frode Steen og Tor Even Solligård. 

- Kor ska døra vær? Utenfor gjerdet står nysgjerrige femåringer og lurer på hvordan de skal finne inngangen til den ”nye” barnehagen. Snekkerne Ole Jonny og Tor Even peker og forklarer, vel vitende om at det er viktig å holde de fremtidige brukerne orientert. I løpet av arbeidsperioden har det derfor blitt flere oppklarende samtaler over gjerdet. Det hender også at fjølrester havner hos de små på utsida, såpass samarbeid må det være, snekkere imellom.

 

I februar 2009 flyttet tømrerfirmaet inn i egne lokaler ved Korsvegen Næringspark. Inntil da hadde de hatt kontor på loftet i Kjetils private bolig. Som daglig leder er det han som har det administrative ansvaret, med papiroversikt, anbudsregning og kundebehandling. Han liker best å holde på ute han også, men ettersom noen nødvendigvis må styre skuta innendørs, valgte han i 2006 å bli kontormann på heltid.

Rundt 40 % av omsetningen i bedriften kommer fra boligmarkedet, enten det gjelder oppføring av nybygg, tilbygg på eksisterende hus eller rehabiliteringsprosjekt. TrePro er forhandlere av Hibahus i Midt-Norge, og leverer både hus og hytter fra arkitekten, som har hovedkontor i Bergen. De siste fire årene har firmaet levert gjennomsnittlig to-tre nye privatboliger, og da har de for det meste stått som totalleverandør av de enkelte prosjektene.

 

Når vi spør hva som er den ultimate drømmejobben, tar Kjetil frem den omfattende oppussinga ved Svanholm Begravelsesbyrå på Moholt, som et godt eksempel. Restaureringen av det verneverdige huset fra 1902, bød på ekstra store utfordringer når nye bærevegger skulle reises, og den gamle fasaden skulle være som før. Både arkitekt og byantikvar var inne i bildet da vinduer og tak ble skiftet, og inngangspartiet restaurert i original stil.

- Det er noe eget ved å skulle ta vare på elementer i gamle hus. Det krever både kunnskap og respekt for historikken. Dessuten må vi vel innrømme at det var litt spesielt å jobbe i lokalitetene til et begravelsesbyrå, sier Kjetil.

 

Han understreker at rehabiliteringsarbeid i borettslag også er populære oppdrag, fordi det holder de ansatte i kontinuerlig arbeid over lengre tid. Det gjør det lettere å planlegge på lengre sikt.

 - En aldri så liten bedriftsfilosofi på lur?

- Vi er i alle fall opptatt av at vi skal kunne se oppdragsgiverne i øynene etter fullført arbeid. Det er viktig å huske at folk er forskjellige, og at det er noe vi må være bevisst på, og ta hensyn til. For å lykkes i denne bransjen må vi vise at vi er tilliten verdig. Da lønner det seg å tenke langsiktig, og levere god kvalitet.

 

Erik Andrè og Oliver gleder seg til å flytte inn i nybygget i Kosekroken Barnehage. Tømrerne Tor Even Solligård og Ole Jonny Eid lover å rive gjerdet så snart det er innflyttingsklart.

 

Byggmester Kjetil Eid foran en enebolig (Hibahus) firmaet satte opp på Korsvegen i 2005.

 

Reportasje: Inger.Steigendal.Aas@kommunenvar.no
• Bies Produkter
• Byggefirma Ivar Moum
• Bygger’n Midttømme Trelast
• H-BYGG
• Jernia Melhus
• Lundamo Byggservice
• Mo Grus
• Norlock Trøndelag
• SA Betongservice
• Trebetong
• TrePro
• TrønderGlass
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik