meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
DTE Heggvik Elektroentreprenør


DTE Heggvik Elektroentreprenør AS

7228 Kvål

Tlf: 72 87 87 70

Fax: 72 87 87 71

Mobil: 412 36 640

E-post: dteheggv@start.no
 

Styggtidlig opp og sent i seng

Det blir mange, lange dager når man driver for seg selv og alltid yter det lille ekstra for å gjøre kundene tilfreds. Elektroentreprenør Arne Heggvik jobber sent og tidlig med vedlikehold og oppussing av gamle bygninger, men ville ikke ha byttet bort friheten mot faste rammer og låst kontortid.


Arne Heggvik har tatt med seg sønnen Arnt på oppdrag. Sammen restaurerer de blant annet et boligkompleks på Svartlamoen i Trondheim. 

- Det beste med denne jobben er å bestyre tiden sjøl. Jeg har ingen å rapportere til, og kan ta fri akkurat når det passer meg uten å spørre noen, sier Arne Heggvik med et smil.

 

Fra 2000 har elektroentreprenøren drevet med vedlikehold og oppussing av eldre bygningsmasse. Både bolighus og industribygg har blitt overhalt og reinstallert av kyndige hender. For det meste jobber han alene som autorisert installatør, men i alle år har Arne hatt med seg en læregutt. En oppgave han har tatt med det dypeste alvor.

– Jeg liker å være med å forme ny arbeidskraft. Gi dem yrkesstoltheten og vise dem hvor morsomt det er å jobbe, forteller Arne.

 

Selv gikk Arne i lære hos Oslo Lysverk. Der besto han sine fagprøver på slutten av 80-tallet, men i 1991 ble hjemlengselen for stor. Da begynte Arne som avdelingsleder hos Melhus E –verk. Så gikk veien videre til egen bedrift, og i 1995 var han klar for å stå på egne ben.

– Det største problemet med å drive for seg selv er at det er så vanskelig å si nei. Det blir nesten umulig å rekke over alt. Av og til må jeg si nei, men det gjør nesten vondt, sier Arne.

 

Det ligger en lang tradisjon for håndverk i den Heggvikske familie. Arnes bestefar var salmaker, oldefar var båtbygger og det er flere møbelsnekkere å finne i slektslinjene. Selv har han fire sønner som også sikter seg inn i samme retning.

– Guttungen på 23 er elektriker, 21-åringen er snekker og Arnt på 15 går videregående elektro. Atpåklatten på åtte interesserer seg for motor og mekking, forteller Arne.

Men han vil ikke legge føringer for guttene, og forventer ikke at de skal føre familiebedriften videre.

– Nei, de skal ikke trå i helene mine, og lære de samme feila som faren deres gjør. De har godt av å komme ut å flakse litt, jobbe i en større bedrift, sier Arne.

 

Det er mange, gamle sikringer som skal moderniseres og byttes ut med automatsikringer. Et tidkrevende, men viktig arbeid. De fleste branner starter nettopp i sikringsskap.

 

Det blir mye kjøring mellom Melhus og Trondheim. Da er det greit å ha en verktøykasse på hjul.

 

Reportasje: Pia.Bjoersvik@kommunenvar.no
• Alfa Elektro
• Cobra Brage Stølan
• DTE Heggvik Elektroentreprenør
• Expert Melhustorget
• Jernia Melhus
• Kvål El-Installasjon
• Omicron Automasjon
• TrønderEnergi Entreprenør
• Vintervoll
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik