meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Cobra Brage Stølan


Cobra Brage Stølan

Tlf: 415 14 999

E-post: brage@cobrael.no

Nettside: www.cobrael.no

Åpningstider:
man-fre 07.30-15.30, det kan gjøres unntak.
 

Varmepumper til folket!

Cobra har solgt og lånt bort varmepumper siden 2002. Gründer Brage Stølan, med hovedkvarter på Lundamo, spår at varmepumpa snart vil være like uunnværlig som kjøleskapet i norske hjem.


Cobra-gründer Brage Stølan er alltid på farten. 

”Det vi må huske på, er at når kjøleskapet først kom, syntes mange at den var en stor og stygg klump på kjøkkenet. Men den gjorde nytten!” sier Stølan. Om han får rett, vil varmepumper etter hvert være en selvsagt innretning i ethvert hjem, og den vil kanskje også komme i et utall mer eller mindre trendy varianter. Uansett er Cobra en erfaren og pålitelig installatør, med flere modeller på lager.

 

Elektriker og autorisert installatør Brage Stølan har vært i bransjen i en årrekke, og har blant annet fartstid fra Melhus E-verk og Kvål El-installasjon. Etter noen år fant han ut at det han egentlig ønsket å gjøre, var å starte noe eget. Som sagt, så gjort. I dag teller bedriften to og et halvt årsverk: Sjefen selv, elektriker Bjørn Skjærvold og Brages delvis pensjonerte elektriker-far Per Stølan.

 

Skapertrang er det iallfall ikke mangel på. Når Brage ikke installerer varmepumper, driver han med både rallycross og musikk. Han har levert startsystem til rallycrossbanene på Ler og Gardermoen, og tror det vil bli mer lignende arbeid i tiden fremover. I og med at ingen andre i Norge driver med dette, kan det tenkes at han har rett. Selv har Stølan vært en ivrig publikummer i årevis, men han har aldri turt å kjøre selv, i frykt for å bli hektet. Det gikk bra helt til i 2008. Da kjøpte han seg en bil, kjørte ett løp … og har kjørt aktivt siden.

 

Musikken tar også mye tid. Elektrikeren trakterer både gitar, piano og hammondorgel, og spiller i flere band. Blant annet står blues og progrock på programmet, og Stølan trives godt med å underholde et feststemt publikum. I det siste har det blitt mye jobbing med Rune Engans band, og stadige planer om CD-utgivelse.

 

Når det kommer til Cobra, dekker firmaet et område som strekker seg fra Trondheim til Oppdal. Med hjemmekontor og lager på Lundamo blir det lange dager med mye kjøring. Blant de faste kundene finnes store og små firmaer, samt mange privatpersoner. I tillegg til befaring og montering, er Cobra behjelpelige med årlig sjekk. Dette anbefales på det sterkeste, av både økonomiske og helsemessige grunner.

 

Når det gjelder miljø, kan man ha god samvittighet om man installerer en varmepumpe i heimen. Hele 98 prosent av den er nemlig resirkulerbar, og dessuten blir luftsirkulasjonen langt bedre. Det finnes også spesielle varmepumper beregnet på astmatikere.

 

Stølan poengterer at å gå til anskaffelse av varmepumpe ikke kun dreier seg om å redusere strømregningen: Man kjøper seg også litt ekstra komfort. Barna kan leke på gulvet uten å fryse, og man kan trygt plassere godstolen i det tidligere trekkfulle hjørnet. Varmepumpa balanserer temperaturen på en såpass god måte at temperaturforskjellen fra tak til gulv er mindre enn én grad celsius. Cobra kan tilby leasing-avtale for bedrifter. Av erfaring kan en kontorbygning spare flere tusen kroner i måneden på dette, hvis man sammenligner med tradisjonell oppvarming med panelovner.

 

Rallycrossfører, musiker, og ikke minst en dyktig elektriker.

 

Reportasje: Iren.Hope.Roenhovde@kommunenvar.no
• Alfa Elektro
• Cobra Brage Stølan
• DTE Heggvik Elektroentreprenør
• Expert Melhustorget
• Jernia Melhus
• Kvål El-Installasjon
• Omicron Automasjon
• TrønderEnergi Entreprenør
• Vintervoll
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik