meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Omicron Automasjon


Omicron Automasjon AS
Løvsetveien 4, 3.etg.
7224 MELHUS

Tlf: 401 68 175
E-post: firmapost@omic.no
 

Skaper godt inneklima

Omicron Automasjon AS skreddersyr varme og ventilasjonssystemer. Internatbygninger, folkehøyskoler og næringsbygg forbedrer luftkvaliteten og reduserer strømforbruket ved hjelp av avansert teknologi. Web-baserte løsninger gjør det mulig å fjernstyre anleggene over store avstander.


Helge K. Eriksen, Gunnar Sollien og Stein Roksvaag har lang og bred erfaring med varme og ventilasjonssystemer.

Det er tre karer med bred kompetanse og lang erfaring som driver Omicron automasjon AS. Stein er fagskoleutdannet elektriker, Helge har bakgrunn som servicetekniker innen elektronikk, i tillegg til montasje av alarmsystemer. Gunnar har lært seg det meste som er verdt å kunne om varme- og ventilasjonssystemer i løpet av sine 30 års fartstid i bransjen. Nå er de godt etablert i 3.etasje på E-verkbygget.

– Vi startet med et smell, og siden har det bare fortsatt. Vi har en jevn omsetning og et godt overskudd, sier automatikkingeniør Stein Roksvaag.

 

Driften ved Omicron automasjon kan deles inn i to hovedområder. Det ene går på service, reparasjoner og vedlikehold av eksisterende anlegg. Målet er at næringsbyggene de betjener skal ha et godt inneklima med et minimalt energiforbruk.

– Gamle anlegg må ofte utbedres og moderniseres for at driften skal bli optimal. Når vi feilsøker er det ikke bare en feil som dukker opp, men ofte fire, fem som alle påvirker funksjonen, forklarer Roksvaag.

Omicron automasjon driver også med sentral driftskontroll til nybygg, både private og offentlige. De har blant annet vært engasjert i prosjekter ved Røros Helseheim, Rødde Folkehøyskole og Skogn Folkehøyskole. Noe som til tider har gitt uante utfordringer.

– Selv det kraftigste klimaanlegg kan få problemer med sure sokker og svette tenåringssko som ligger bakerst under senga og dunster, sier Roksvaag lattermildt.

 

Et av de mest spennende prosjektene Omricron er engasjert i, er et samarbeid med Nammo-NAD som destruerer gamle klasevåpen og ammunisjon med å sprenge dem 900 meter under bakken.

– Vi måler luftkvaliteten til arbeiderne nede i gruva, styrer ventilasjonen etter behovet for frisk luft. Vi styrer også grunnvannspumper og registrerer energiforbruket. Alt dette overvåkes av vårt SD-anlegg fra kontorene over bakken, forteller Stein.

Her har man i tillegg lagt opp det som sannsynligvis er Norges dypeste internettilkobling cirka 650 meter under havets overflate, eller 960 meter under bakken.

 

Omicron har i samarbeid med CTM Utvikling i Klæbu utviklet en termostatløsning spesielt tilrettelagt for hotell - og internatmarkedet.

Slik kan skjermbildet se ut på et Web-basert sentralt driftsanlegg. Det kan fjernstyres over store avstander. Man kan sitte på hytta å heve temperaturen på jobb om ønskelig.


Reportasje:
Pia.Bjoersvik@kommunenvar.no
• Alfa Elektro
• Cobra Brage Stølan
• DTE Heggvik Elektroentreprenør
• Expert Melhustorget
• Jernia Melhus
• Kvål El-Installasjon
• Omicron Automasjon
• TrønderEnergi Entreprenør
• Vintervoll
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik