meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler og interiør
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
Brøttem og Storleer Maskin AS


Brøttem og Storleer Maskin AS
Brøttem
7540 KLÆBU

Tlf: 926 93 500
E-post: post@bsmaskin.no
Hjemmeside: www.bsmaskin.no
 

Allsidig firma i vekst

Med tre gravemaskiner og to store traktorer med hengere, påtar BS Maskin seg en lang rekke grave- og brøyteoppdrag i Trondheimsregionen. Mange av jobbene er for faste bedriftskunder med kabel- og tomtegraving. Like viktig for de fire ansatte er småoppdrag i det private markedet, som natursteinstabling, drenering og noe støpearbeid.


- Ingen jobb for liten, ingen jobb for stor, sier fra venstre daglig leder Ola Storleer, styreformann Claus Andreas Brøttem og Thomas Sivertsen. Barbro Brøttem er den som tar seg av kontorarbeidet i bedriften.

Ola og Claus drev hvert sitt enkeltpersonforetak før de i 2001 slo seg sammen og dannet BS Maskin AS. Ola hadde drevet firma siden 1980, og var fast innleid hos Trondheim E-verk i mange år. Han tok etter hvert på seg mer varierte jobber, og fikk mer enn nok å henge fingrene i.
- En dag fikk jeg høre om en ung, men meget habil maskinfører som var sulten på nye oppdrag. Jeg ringte hjem til Claus, for jeg trengte en som behersket spakene. Da traff jeg bare moren hans og avtalte med henne at han skulle møte på en mandag. Jeg hadde reist på ferie, og da jeg kom hjem var jobben vel utført, ler Ola.
Etter hvert etablerte Claus sitt eget firma og skaffet seg egen gravemaskin.
- En periode fakturerte vi hverandre, men fant etter hvert ut at det var like greit å slå oss sammen, forteller han.
Den tredje maskinføreren er Thomas Sivertsen, som har jobbet i bedriften siden 2003. Kona til Claus, Barbro Brøttem, har gradvis overtatt kontorarbeidet. Nå har behovet for enda mer arbeidskraft meldt seg, og bedriften ønsker å ta inn en lærling i tillegg til en maskinfører på heltid.

I dag har firmaet faste oppdrag for både små og store bedriftskunder, i tillegg til varierte forespørsler fra privatmarkedet. For det private er det tomtegraving, drenering, bortkjøring og tilkjøring av masse og støping av garasjegulv som er de mest etterspurte tjenestene. Opparbeiding av hage og utearealer, deriblant hellelegging og natursteinstabling, er også oppgaver karene påtar seg.
- Natursteinstabling er en av våre spesialiteter og noe vi utfører stadig oftere. Tilbakemeldinger fra kunder er ikke annet en oppløftende, sier maskinførerne.

BS Maskin har stort sett én gravemaskin i arbeid for trondheimsfirmaet "Tømrer og Ingeniør Magne Olsen" . Der utfører de tomtegraving og arbeid med vei, vann og kloakk.
Etter 30 år har BS Maskin fremdels jobber med kabelgraving for det som nå heter TrønderEnergi. I tillegg benytter firmaet sin spesialkompetanse innen linjebygging. Gamle høyspentstolper av tre fjernes og erstattes med nye stolper av samme materiale, uten at strømmen kobles fra. Karene behersker også teknikken med rørpressing gjennom vei.

I den kalde årstida går det mest i snøbrøyting og strøing av skoleplasser, gang- og sykkelbaner på oppdrag for Trondheim Bydrift.
- Vi er nok langt over gjennomsnittet opptatt av værmeldinger i vinterhalvåret, og bruker derfor ofte tid på yr.no, sier Ola Storleer.

Av og til er det bare ren håndmakt som duger. Her legger Ola siste hånd på verket i en kabelgrøft rett utenfor det nye kyllingfjøset hos Ola Borten Moe og broren på Leinstrand.

Når regnet pisker på rutene som verst, passer det bra å kombinere styremøte og en kaffekopp.

Reportasje: Hans.Petter.Gustavsen@kommunenvar.no
• Brøttem og Storleer Maskin AS
• Klæbu Entreprenør
• TK Anleggservice
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik