meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Kommunen
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Møbler og interiør
  Produksjon og håndverk
  Reiseliv
  Tjenester
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om ossLoading
TK Anleggservice


TK Anleggservice AS
Bostad
7540 KLÆBU

Tlf: 400 52 321
E-post: firmapost@tkanleggservice.no
Hjemmeside: www.tkanleggservice.no
 

Graver, brøyter og strør

Klæbyggene Kenneth Onsøien og Torkild Flatjord slo sammen firmaene sine for å stå sterkere. Sammen med innleid arbeidskraft påtar de seg nå graveoppdrag i hele Trondheimsregionen. Om vinteren er mange av oppdragene snøbrøyting og strøing.


TK Anleggservice AS er kjent med uttrykket ”å sette spaden i jorda”. Fra venstre Lasse Løftamo (innleid), Torkild Flatjord, Even Onsøien, Oles Zdzistolw (innleid) og daglig leder Kenneth Onsøien.

Torkild og Kenneth drev hvert sitt enkeltpersonforetak før de i september 2009 slo seg sammen og dannet TK Anleggservice AS. Der eier de halvparten hver.
I tillegg til å ha oppdrag som underentreprenør på større prosjekter, er mye av deres virksomhet rettet mot privatmarkedet. Dette kan være drenering, tomtegraving, natursteinsmuring, og forskjellige anleggsgartnertjenester, som klargjøring for belegningsstein på gårdsplass, støttemur og utlegging av matjord. En del av jobben er også graving i forbindelse med vei, vann og avløpsanlegg.
Når det blir kaldere i været, og snø og is setter sitt preg på omgivelsene, er det brøyting og strøing av kommunale og private veier, oppkjørsler og parkeringsplasser som står på dagsorden.

En av firmaets første jobber var å være innleid hos Pan Landskap. Da entreprenøren gikk konkurs, var flere måneders arbeid uten betaling det eneste kara satt igjen med. Vinteren 2010 var det lite arbeid i anleggsnæringen, noe som også var en direkte konsekvens av en kald vinter med mye tele i bakken. Sammen med vårløsningen i 2010, løsnet det for den lille bedriften, og de tok på seg alle de jobbene de kom over. Med knallhardt arbeid hele våren og sommeren klarte de å bringe bedriften på rett kurs igjen.
- Når vi har klart å komme oss gjennom slike harde tider, går alt bra. Vi ser at ved å stå på og utføre kvalitet, har man gode muligheter i en næring hvor det er mange om beinet, sier Kenneth.

Da vi møtte TK Anleggservice AS, var de i gang med å grave ned fiberkabel til internett og tv. Med faste oppdrag for Eltel Networks, har maskinførerne mange meter med grøft å grave. Kabelen skal inn til alle husene, og da er plen og hage offer for inngrepet. Derfor investerte bedriften i en kjedegraver, en amerikansk spesialmaskin for kabelgraving, som gjør langt mindre ut av seg enn en gravemaskin.
- Det er klart at folk er bekymret for hagen sin, men den nye maskinen er skånsom og effektiv. Vi har fått mye skryt av den når folk ser resultatet, sier Kenneth.

Even Onsøien følger i storebror Kenneths fotspor. Han går på anleggsteknikklinje på Støren, der han har valgt retningen anleggsmaskinfører.
- Even er meget dyktig, og derfor får han lærlingplass hos oss, sier Kenneth og Torkild.
Lasse Løftamo er innleid med hjulmaskin for å øke kapasiteten og effektiviteten i arbeidet, mens Oles Zdzistolw er innleid fra Addecco. I følge de andre er Oles en omgjengelig arbeidskar som jobber for to.
- Jeg tror nøkkelen til suksess er dyktige medarbeidere. Det er dessverre en mangelvare, og derfor er noe av løsningen å leie inn god og kvalifisert arbeidskraft, forteller Kenneth.

Med kjedegraver går arbeidet med grøfting til fiberkabel smidig og skånsomt for seg.

Dette er alt som er av synlige spor etter kabelgravingen. Kenneth har nettopp sådd i gress, så snart glir det nye gresset i ett med det gamle.

Even er sikret lærlingplass, og stortrives i traktorer og store anleggsmaskiner.

Det er mange meter med grøft som skal graves, så en liten samling i brakka med litt planlegging er en nødvendighet.

Reportasje: Hans.Petter.Gustavsen@kommunenvar.no
• Brøttem og Storleer Maskin AS
• Klæbu Entreprenør
• TK Anleggservice
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik