meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Alfabetisk
  Bransjer
  Blomster og planter
  Byggevarer- og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektro og data
  Helse og velvære
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Kunsthåndverk
  Maskin, bil og båt
  Maskinentreprenører
  Produksjon og håndverk
  Tjenester
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




Ingun Myrstad


Ingun Myrstad
Låvely
7112 HASSELVIKA

Tlf: 950 222 50
E-post: ingun.myrstad@gmail.com




 

Designer feminine og fargerike strikkeklær

Kunsthåndverker og designer Ingun Myrstad strikker feminine kjoler, skjørt og topper til alle anledninger. Hun bruker linjer og ornament som fremhever kvinners former, og er opptatt av farger og fargekombinasjoner. For de som ønsker å ta produktene hennes i nærmere øyesyn, er alternativene verkstedet i Hasselvika eller designemarkedet Sukker på Bakklandet.


Tettsittende og fargerike strikkeklær er Inguns varemerke.

Ingun har hovedfag i klær og kostyme fra Statens håndverk– og kunstindustriskole i Oslo. Da hun var ferdigutdannet i 2002, flyttet hun tilbake til Trondheim. Høsten 2009 forlot så Ingun byen og valgte Hasselvika. Rissa var da heller ikke fremmed for Ingun - moren er nemlig fra kommunen.
Nå har den kreative kvinnen funnet seg godt til rette i kunstnerfellesskapet Låvely, der hun og de andre kunsthåndverkerne også samarbeider om arrangementer for publikum.

Ingun begynte tidlig å interessere seg for tegning, tekstiler og farger. Det hele startet med å sy klær til Barbiedukkene. Klærne har etter hvert utviklet seg til å bli avansert kunsthåndverk med produkter i både ull og bomull. I verkstedet designes og strikkes det unike kjoler, skjørt og topper. Plaggene er i bomull av en tynn kvalitet. Hun strikker også tilbehør som pulsvanter, skjerf og luer i ull. Alt produseres ved hjelp av en strikkemaskin.

Kunsthåndverkeren utarbeider mønstrene selv, og det er ofte en lang prosess før hun kan starte selve produksjonen.
- Noen ganger kommer mønsteret til meg i drømme, mens andre ganger må jeg krangle med det i årevis, forteller Ingun.
Selv om arbeidsverktøyet har motor, er det ikke bare å trykke på startknappen. Her gjelder det å holde regnskap med rader og masker. Maskinen har en nåleseng med 200 nåler som Ingun flytter opp og ned mens strikkemekanismen går frem og tilbake.
- Selv om jeg benytter meg av strikkemaskin, er det like fullt et håndverk, forklarer Ingun.

Hun er opptatt av at kunsthåndverk skal være tilgjengelig for alle, og at det ikke behøver å være luksus å være eier av et eller flere av hennes produkter.
- Plaggene skal være anvendelige og behagelige å ha på seg. For den som kjøper seg en kjole, blir det fort et yndlingsplagg, forklarer hun.

Ingun søker spennende fargekombinasjoner og mønstre. Det er akkurat det som gjør hennes produkter til noe annet enn de vevde skjørtene man finner i kjedebutikker.
- Folk finner klærne de kjøper i butikkhyllene, og tenker sjelden på hvordan de er laget, sier hun.

Ingun holder også kurs. På kurset i søm lærer deltakerne blant annet å sy sine egne klær. Kursene innen redesign er også populære. Deltakerne tar med seg plagg og symaskin, og de lærer å se muligheter, bruke det de har til rådighet, improvisere og å skape noe nytt av noe gammelt.

Det krever konsentrasjon for å håndtere strikkemaskinen.


Reportasje: Hans.Petter.Gustavsen@kommunenvar.no




• FliseFint
• Glasseriet
• Ingun Myrstad
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik