meny
                 
Startsiden
Nordmøre
  Aure
  Averøy
  Averøy 2013
  Alfabetisk
  Bransje
  Bil og båt
  Byggvarer og byggefirma
  Dagligvarer og forbruk
  Elektrisk
  Klær og fottøy
  Kommunen
  Maskinentreprenører
  Møbler
  Produksjon
  Reiseliv
  Tjenester
  Eide
  Gjemnes
  Halsa
  Smøla
Romsdal
Sør-Trøndelag
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




Skjerneset Bryggecamping


Fisketurisme i brygge- og rorbumiljø

Skjerneset Bryggecamping
Ekkilsøy
6530 Averøy
Tlf : 7151 18 94
Fax: 71 51 18 15
E-post: info@skjerneset.com
Nettside: www.skjerneset.com

Skjerneset på Ekkilsøya er i dag en av Averøyas best innarbeidede og særpregede reiselivsbedrifter. Den er bygd opp rundt den store klippfiskbrygga fra 1916 og tilbyr overnatting i rorbuer, rorbuhytter og ved campingen. Torhild og Geir Otterlei driver stedet og utvider stadig  tilbudet  år for år - og hytte for hytte. Det er fisketurismen som er viktigst for stedet, og de leier ut båter og tilbyr også havfisketurer.


Geir Otterlei sammen med sommerhjelpen Frøydis B. Nordskag med rorbuhyttene i bakgrunnen.

Geir Otterlei er tredje generasjon i familien Otterlei på stedet, og det var bestefaren Ragnvald og hans bror Nils som slo seg ned på Ekkilsøya og bygde den enorme klippfiskbrygga i 1915. De ryddet berga til klippfisktørking, bygde husa og kjøpte båter og drev fiske. En av de første båtene var ”Blomvåg” på 60 fot, bygd  i 1917. Siden ble det flere ”Møre” båter, og den siste av dem var sildesnurperen ”Møre” på 100 fot, som ble bygd i 1954 og kondemnert først i 1981. Mange av gjenstandene på museumet i brygga er hentet fra den, men også fra andre av familiens båter og fra klippfiskproduksjonen. Den var lukrativ de første tiårene fram til rundt 1950, og øverste del av brygga var en ved- og senere oljefyrt klippfisktørke.

Fremdeles har familien selvsagt fiskebåt, og sjarken brukes også til å ta turistene med ut på havfiske. Vinteren brukes til å vedlikeholde og bygge nye rorbuhytter, og Geir har gjort det meste selv med god hjelp av faren Olav, som i år er 80 år. 
Geir er på mange måter prototypen på en god turistvert, som imøtekommende og jovialt vet å sørge for at gjestene blir sett og trives. Så kommer da mange stadig igjen, ikke minst tyskerne som kan tilbringe et par måneder der år etter år.
Det er sterkt overdrevet hvor mye de fisker, mener Geir, men utleie av båt er en viktig inntektskilde. Hver hytte leier ofte to båter, men med flytebrygger, 17 båter og 25 motorer å vedlikeholde, ligger det også mye kostnad i dette.
Utgangspunktet for satsingen var rorbuleiligheter i selve brygga, og disse er fremdeles i bruk. Etter hvert er det blitt mange frittstående rorbuhytter fra 30 til 50 kvadrat med bad og kjøkken. Ikke på noen måte prangende, men akkurat hva turistene på Skjerneset etterspør, mener Geir.

Fotball-VM i Tyskland var en strek i regninga besøksmessig, men ellers er tyskerne de som utgjør tyngden av belegget med et bra innslag av svensker og nordmenn. Arbeidsledigheten er stor i Tyskland og Geir har lagt merke til at enkelte positivt nok tar med seg arbeidsledige venner på turen til Norge. En del av området er også satt av til campingvogner og bobiler. En tysk dame som har slått seg til på stedet stiller om kveldene ofte opp som ekstrahjelp, ellers er det lokale studenter og skoleelever som leies inn i toppsesongen, i år Frøydis Nordskag og Berit Johanne Vorpbukt.

Klippfiskbrygga fra 1916 var utgangspunktet for satsingen på Skjerneset, og den gir stedet særpreg.

Olav Otterlei sammen med barnebarnet Tor Gunnar Otterlei foran roret som tilhørte sildesnurperen ”Møre”, bygd i 1954.




• Atlanterhavsveien Sjøstuer
• Bjartmars Favorittkro
• Feskberja
• Håholmen Havstuer
• Lysø Camping og Rorbu-utleie
• Skjerneset Bryggecamping
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik