meny
                 
Startsiden
Nordmøre
Romsdal
Sør-Trøndelag
  Frøya
  Alfabetisk
  Bransjer
  Hemne
  Hitra
  Klæbu
  Meldal
  Melhus
  Midtre Gauldal
  Orkdal
  Rennebu
  Rissa
  Skaun
Kommunenvår søker medarbeidere
Om oss



Loading




SalMar


SalMar ASA

7266 KVERVA

Tlf: 72 44 79 00

Faks: 72 44 79 01

E-post: salmar@salmar.no

Hjemmeside: www.salmar.no




 

Fra stamfisk til delikate retter

Sunt, godt og miljøvennlig. Det er mange grunner til å velge laks på menyen. SalMar ASA har kontroll på hele verdikjeden. Fra stamfisk via oppdrettsanlegg til slakt og foredling.  Totalt 640 ansatte og en omsetning på 3,8 milliarder, gjør lakseprodusenten til den tredje største i sitt slag.


SalMar har investert cirka en halv milliard kroner i et nytt, topp moderne anlegg ytterst på Kverva, på Frøya. Her jobber cirka 350 ansatte.  

Når man snakker om det store norske lakseeventyret, er SalMar ASA det beste eksempel på hvordan man kan lykkes som storskalaprodusent av fantastisk, norsk råvare.

– Om vi setter en lakseporsjon til 240 gram, slakter vi laks tilsvarende 1,25 millioner porsjoner hver dag. 104 millioner kilo laks blir til cirka 434 millioner middagsporsjoner hvert år, det tilsvarer cirka 70 tusen tonn per skift på året, forteller IR- direktør Trond Tuvstein.

 

Ytterst på Kverva, med storhavet like i nærheten, har SalMar ASA etablert sine produksjonslokaler, så nære råvarene det er mulig å komme. Med 23 oppdrettskonsesjoner nordover til Troms, og 58 konsesjoner bare i Midt-Norge, kreves det et velsmurt apparat til håndtering av all laksen. Mesteparten av råvarene kommer fra Hitra og Frøya, men SalMar har også eierandeler på Færøyene og i Storbritannia. Man har i tillegg salgskontorer i Korea og Japan.

– Norskekysten er godt egnet for atlantisk laks. Og naturen her ute gir optimale vekstforhold. Golfstrømmen sørger for riktig temperatur, sier Tuvstein.

 

InnovaMar er navnet på SalMars nye slakte- og foredlingsanlegg på Frøya i Midt-Norge. Anlegget på cirka 17 000 kvadratmeter har vært i full drift fra første kvartal 2011, og man satser på å bli verdens mest innovative og effektive anlegg for ilandføring, slakt- og foredling av oppdrettslaks.

– Ved å ha kontroll på hele verdikjeden, fra smolt til oppdrett, på slakt og foredling, på salg og distribusjon, kan man være hands on på alle prosesser. At vi fikk både første,andre og tredjeplassen i VM i laks i 2010, bekrefter at vi gjør noe riktig, sier Tuvstein.

 

Når man har totalt over 600 ansatte fra i alt 18 nasjonaliteter, krever det en optimal personalpolitikk for å skape en god bedriftskultur. For å ivareta dette, har SalMar utviklet SalMarskolen, et undervisningsopplegg samtlige ansatte må igjennom.

– Vi er avhengig av at de som kommer til oss for å arbeide blir integrert i både språk og kultur, det hadde ikke gått uten, sier Tuvstein.

Bedriften har også investert i en flott kantine, hvor de ansatte får sunn og næringsrik mat, samt eget treningsstudio som står disponibelt 24 timer i døgnet.

 

SalMar har som mål å beholde sin posisjon som global kostnadsleder. Visjonen er å være den mest kostnadseffektive leverandøren av laks og lakseprodukter, samtidig som hensynet til biologi, etisk produksjon og den gode kvaliteten skal ivaretas.

– Miljøperspektivet er også viktig for oss, produksjon av laks medfører langt mindre Co2 utslipp enn for eksempel kjøttfe.

Dessuten er laksen en viktig proteinprodusent. Av hundre kilo grisefor får du 13 kilo svinekjøtt, av tilsvarende mengde kyllingfor får du 20 kilo kyllingkjøtt, mens man av laks får hele 65 kilo laksefilet av hundre kilo laksefor. Befolkningsutviklingen krever produksjon av sjømat, og der skal vi være først og best, avslutter IR-direktøren.

 

Profesjonalitet i alle ledd, og smilende kundebehandling er hva som møter deg når du kommer innenfor dørene hos SalMar ASA og treffer resepsjonist Laila Bakke Måsøval.

 

Gunder Espnes jobber ute i all slags vær. Hans ansvarsområde er ventemerdene. I 24 timer står laksen i fire merder med 350 tonn, eller cirka 60 000 fisk i hver.

 

Et topp moderne anlegg, krever topp moderne service også til de ansatte. SalMar ASA har tilrettelagt eget treningsstudio for sine ansatte.

 

Full aktivitet ved produksjonslinjene.

 

I kantina serveres det frokost lunsj og middag. Delikate retter tilberedes av Victoria Pedersen, Norunn Ervik og Diana Berglund.

 

Reportasje: Pia.Marie.Lerseth@kommunenvar.no 




• Auto Kraft
• b.young Frøya
• BEWi Produkter
• Com Con
• Eidsvaag
• Entreprenør Tormod Skarsvaag
• Fosen Verkstedservice
• Frøya Anleggservice
• Frøya Auto
• Frøya Blikkenslager
• Frøya Blomster og Begravelsesbyrå
• Frøya Bygg
• Frøya Fryseri
• Frøya Havbruksservice
• Frøya Kommune
• Frøya mur, puss og flis
• Frøya Næringspark
• Frøya Regnskap
• Frøya Transportsenter
• Havservice
• Holmen Takst
• Kystteknikk
• Måsøval fysikalske
• Nye Afrodite
• Odontovet
• Ole Th. Sandvik
• Poeten Bok og Leker
• Ragn-Sells avd. Frøya
• SalMar
• Solstad interiør og dekorbetong
• SoPhiAklinikken
• Sparebank1 / Eiendomsmegler1
• Tannlege Parvaneh Monemy
• Aas Rørleggerservice
 

(c) Ramvik
Alltid oppdatert med Zonate® CMS fra Ramvik